15 Şubat 2013 Cuma

Portre Lensleri Karşılaştırması

Dünkü blogda Ef adaptasyonunu gerçekleştirdiğim 55mm f/1.2 lensin test çekimlerini yayınlayacağımı belirtmiştim. Bu gün tek bir lensin test çekimlerinden ziyade portrede kullanılabilecek değişik alternatfileri karşılaştırmalı olarak yayınlamaya karar verdim. Tüm fotoğraflar maksimum diyafraf ile (tam açık) olarak çekilmiştir, netlik gözlere yapılmıştır.

İlk olarak EF ye dönüştürdüğüm  55mm f/1.2 Canon lens ile başlayalım:

Alan derinliği konusunda karşılaştırma yapabilmeniz için arka plana bir mini Leica koydum (öyle minik olduğuna bakmayın 5MP fotoğraf çekiyor). Diğer taraftan saç ve kazak üzerindeki detaylara dikkat edebilirsiniz.



İkinci lensimiz 80mm f/2.8 Lensbaby:
Kullandığım en basit yapılı lens bu kontrast kaybı dikkat çekiyor, arka plandaki makine çevresinde kazaktan yansıyan sarı artifaklar göze çarpıyor. 

Üçüncü lensimiz 85mm f/1.4 Samyang:
Bokeh performansı açısından Canon 55mm ardından hemen 2. sıraya oturuyor. Bu lens gerçekten çok iyi sonuçlar veriyor, testini okumak için tıklayınız.

Nihayet dördüncü ve son lensimiz 135 mm f/2.8 Canon (eski seri FD lens camsız adaptörle EF dönüşümü yapıldı):

Henüz Canon'un yeni seri 50mm f/1.2L lensini test etmek olanağı olmadı ancak bir tane ele geçirebilirsem, onu da burada yayınlayacağım. Daha önce test etmiş olduğum Sigma 50mm f/1.4 lensin performansını görmek için tıklayınız. Sevgiyle kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder