24 Nisan 2014 Perşembe

Leica T Sahne Aldı

2013 yılının Kasım ayında söylenti olarak duyurduğum Leica T serisi bu gün tanıtıldı. Leica X serisi ile APS-C formatında aynasız üretmeye başlamıştı, ancak X serisinde bilindiği gibi lensler sabitti. Blok aluminyumdan oyma şaseli T serisinde ise artık değişebilir lensler olacak.

Değişebilir lens deyince bayonet sorusu akla geliyor. Leica bu seri için T bayonetli lenslerin üretimine de geçmiş oldu, bu aşamada 18-56mm f/3.5-5.6 Vario-Elmar zum lens ve  23mm f/2 Summicron-T primer lens üretiliyor; Bir adaptör aracılığı ile M serisi için üretilen klasik Leica lensleri de kullanılabilecek.  Eylül ayında  yapılacak Photokina'ya 11-23mm f/3.5-4.5 Super-Vario-Elmar-T ve 55-135mm f/3.5-4.5 lenslerin yetiştirilmesi planlanıyor. 


Tasarım olarak Leica M RED'in  basit ve minimalist yaklaşımından etkilenmiş olsalar gerek  Leica T üzerinde "Leica T" ve on, off ve flaş simgesinden başka yazı bulunmuyor.


Kumandalar 3.7 inç dokunmatik ekran üzerinden basitleştirilmiş bir menü aracılığıyla yapılabiliyor.
 Leica T'nin kalbinde 16.5MP APS-C sensör bulunuyor; WiFi ile çekilen fotoğrafları paylaşmak mümkün, opsiyonel elektronikvizörle birlikte  GPS bağlantısı da sağlanabiliyor.
İlk olarak her biri 45 dakika süren el işçiliği ile rodajlanıp, zımparalanan sade aliminyum gövdeli  Leica T, 1850 dolardan satışa sunulacak. Lenslerin fiyatları da aynı seviyede. Siyah gövde daha sonra gelecek. Leica T tanıtım videosunu izlemek için tıklayın; Leica T sitesini ziyaret etmek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder